2014. november 18., kedd

Leiner Laura: Bábel


Borító: 5/5* szeretjük a szép borítókat :3

Fülszöveg: Bábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal? A zárónapi koncert a Red Hot Chili Peppersé, és Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel. Na de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália színpad körül… Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért.

„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen  visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!”
Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója

Véleményem: Imádtam.
Az írónőnek nem volt egyszerű feladata, mert egy sikeres sorozat után nem lehet könnyű egy ugyanolyan jót írni. De szerény véleményem szerint jobbat alkotott. Persze a stílus nem különbözik, meg néhol vannak Szent Johannás vonások, de azért félig-meddig sikerült tőle elszakadni. 
Laura itt is a társaság legkonzervatívabb tagjának a szemszögéből ír, csak itt nem Reninek, hanem Zsófinak hívják, és nem nyomi :).
A cselekmény itt pörgősebb, nem kell végigszenvednünk magunkat Reni világfájdalmán, ami nem baj, mert egy fesztivál nem erről szól. Hanem arról a szabadságról, amit 100%-ig átéreztem. Itt mindig történt valami, és egy percig sem untatott a történet, amiért külön köszönet.
Szerintem az, hogy a színpadok egy-egy kontinensről vannak elnevezve tök jó ötlet!
A szereplők nagyon a szívemhez nőttek, egytől-egyig. Bár jellemfejlődésről maximum Zsófi esetében beszélhetünk, és a karakterek sem valami kidolgozottak, sőt, néhol már sablonosak is (pl. Napsi), attól még szerethetőek - szerintem. Meg ne várjuk el tőlük, hogy egy hét alatt megváltsák a világot, ezek mégiscsak sima, mezei emberek.
Eulália becenevei, a biztonsági őr, meg úgy az egész könyv: kedvenc lett ♥.

Letehetetlen, szóval csak akkor olvasd el, ha biztos lesz rá időd!

#bábelfeszt

Értékelés: 10/9,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd meg a véleményed! xx