2015. október 10., szombat

Lauren Kate: Fallen - Kitaszítva



Borító: 5/5 - ha nem is találja el 100%-ban a könyvet, attól még gyönyörű :)

Fülszöveg: Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban. A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani... A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.

Sorozat: Fallen #1

Vélemény:
A fülszövegben persze egyből elspoilerezik Luce olthatatlan vágyát Daniel iránt, ami határozottan elvesz az olvasás élményéből. Sebaj.
A cselekmény lendületesen halad előre, nem toporgunk egy helyben 20-30 oldalon keresztül. Könnyen olvasható, és meglehetősen szórakoztató, a vörös pöttyösök jobbik fajtájából való. Van benne egy-két klisé, és mélyenszántó gondolatokat senki ne várjon tőle, de gondolom nem is ezért veszitek kézbe. :) Tökéletesem ajánlom nyárra, strandra, vagy vörös pöttyös rajongóknak.

CSELEKMÉNYLEÍRÁS KÖVETKEZIK!
Történetünk egy, a sablonostól végre eltérő bentlakásos iskolában (aka. javítóintézet) játszódik ahol a kicsi Lucindát a legkisebb ellenállás nélkül hagyják ott a szülei. (Nincsenek nektek érzéseitek? Az egy szem kicsi lányotokat otthagytátok egy fiatalkorúak börtönéhez hasonlatos intézményben). Luce hamar megtalálja a helyét, és csupa olyan ember között tengeti mindennapjait, akinek dupla mássalhangzó van a nevében (pl.: Arriane, Todd, Gabbe, Penn). Hamar kirajzolódik egy szerelmi háromszög is, majd a történet előrehaladtával belefutunk abba, amibe ilyenkor a főhősnők szoktak: jaj, két földöntúli srác is szeret; jaj, de nehéz is választanom köztük amikor mindkettejük iránt érzek valamit. (Bella Swan, is that you?) Ennek kapcsán Lucindánk egyre inkább elkezd hasonlítani a már oly sokat emlegetett Bellára, és annak minden hülyeségére. Ennek tetőpontja pedig az alábbi gyöngyszem:
Luce gondolatai Danielhez szálltak. Elképzelte, amint a fiú ott várja a tónál, és azzal foglalja el magát, hogy kavicsokkal kacsázik a tavon, amikor pedig őt kellene a karjaiban tartania. Nem akarta megcsókolni Camet, de mi van, ha Cam tényleg nem fogja elengedni? Ez a csók olyan kicsi, jelentéktelen semmiség lenne, így szabadulhat a legkönnyebben. És utána rohanhat Danielhez. Cam megígérte. - Csak egyetlen csók... - kezdte mondani, de Cam szája már az övére is tapadt.
A vámpírok vs. vérfarkasok ellentétet gond nélkül felváltja a "jó" bukott angyalok vs. "rossz" bukott angyalok; és az ártatlan + segítőkész mellékszereplők közül sem mindenki az, aminek látszik. (Aki olvasta, az tudja miről beszélek :') ).

>> Olvass bele! <<

Értékelés: 10/8,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írd meg a véleményed! xx